Dekkinformasjon

Bitmap

1. Hva betyr dekkets merking?

Hvis du vil vite mer om dekkene dine, må du kunne forstå betegnelsen på sidene av dekkene. Sjekk i bilens håndbok hvilken type dekk som passer din bil.

Mer informasjon
8810723475486

2. Hva er gode dekk?

Du bør aldri undervurdere viktigheten av gode dekk. De er den eneste kontakten mellom deg og veien. Kontaktflaten til hvert dekk til bakken tilsvarer omtrent størrelsen på et postkort. Sørg derfor for å holde dekkene i topp stand og be om råd når du har spørsmål. Vi på First Stop hjelper deg gjerne.

Mer informasjon
Skifte Dekk

3. Når er det på tide med nye dekk?

Fire små kontaktflater er alt som står mellom deg og en mulig livstruende situasjon i trafikken. Så vær forsiktig med hvordan du håndterer dekkene dine. Ha alltid riktig lufttrykk i dem og bytt dem når de er slitt eller skadet.

Mer informasjon
Why Tyres Imp How To Choose A Tyre

4. Hvordan velge dekk?

Hvilket dekk som passer best avhenger av hvilken type bil du har, kjørestilen din og hvor og når du kjører. Din First Stop forhandler hjelper deg gjerne, men du kan sortere ut følgende anbefalinger med en liste over gode forslag.

Mer informasjon
8810723213342

5. Hvorfor RFT -dekk?

Punktering skjer ofte på feil sted og til feil tid. Hvis du har RFT -dekk, kan du stoppe bilen trygt mens du beholder kontrollen, og deretter kjøre til et sted hvor du kan bytte dekk.

Mer informasjon
8796154462238

6. Hva er betydningen av dekkets lufttrykk?

Riktig lufttrykk i dekkene sikrer at de slites jevnt. Kjøring blir også mer behagelig, renere og tryggere. I Europa sløses 55,6 millioner dekk hvert år på grunn av feil dekktrykk alene.

Mer informasjon
8810773938206

7. Sommerdekk eller vinterdekk?

Glem aldri at dekkene er din eneste kontakt med bakken. Derfor er det av største betydning å velge riktig dekk og ta hensyn til sesongen.

Mer informasjon
8796154331166

8. Kan en punktering repareres?

Hvis du har fått en punktering, hjelper spesialister i First Stop deg med å sjekke dekket og reparere det på en profesjonell og trygg måte.

Mer informasjon
8796154265630

9. Hva innebærer dekkvedlikehold?

Dekk er avgjørende for trafikksikkerheten og med riktig pleie kan du gi dem et lengre liv.

Med riktig vedlikehold og en tilpasset kjørestil kommer du veldig langt.

Mer informasjon
210520

10. Hva betyr EUs drivstoffeffektivitetsmerke?

Ved å se på venstre del av dekkbordet, kan du umiddelbart se hvordan dekkene påvirker bilens drivstoffeffektivitet. Det er imidlertid viktig å huske på at energimerket bare er veiledende.

Mer informasjon
210520

11. Hva menes med EU -etiketten for våtgrep?

Hvordan dekkene dine fungerer på våte veier er veldig viktig. Dekkene er de eneste som holder deg på veien. Dekk med gode egenskaper under våte veiforhold og risiko for vannplaning kan redde liv.

Mer informasjon
210520

12. Hva betyr EU -merkingen om støynivå?

A-E-klassifiseringssymbolene gjelder for drivstoffeffektivitet og våtgrep i dekk. Dekkene er klassifisert i henhold til en skala på tre lydbølger, samt et desibelnivå angående det maksimale lydnivået. I fremtiden vil det finne sted en forskrift for å sette en maksgrense for veistøy fra dekkene.

Mer informasjon