Kan en punktering repareres?

Hva kan jeg gjøre for å forhindre punktering?

De aller fleste punkteringer kan man ikke forberedes på, men med følgende tiltak kan du bidra til å redusere risikoen for punkteringer:

Kontroller regelmessig mønsteret på dekkene for å se om glassbiter eller andre fremmedlegemer har trengt gjennom gummien.

Sørg for at dekkene alltid har riktig lufttrykk, og ikke glem å også sjekke reservehjulet.

Hvordan vet jeg om noe er galt?

Ved en sakte luftlekkasje kan du oppdage dette enten visuelt (dekket har en lavere profil enn bilens andre dekk) eller mens du kjører (bilen oppfører seg annerledes enn normalt).

Hvis dekket tømmes raskt for luft, føler du umiddelbart at du mister kontrollen over bilen. Prøv å bremse farten mens du holder rattet i et fast grep. Stopp deretter bilen og bytt dekk umiddelbart.

Hvis bilen er utstyrt med et dekktrykkovervåkingssystem (TPMS), advarer systemet deg så snart lufttrykket synker i ett av dekkene.

Hvis bilen er utstyrt med punkteringsfri dekk (RFT), kan du fortsatt ha kontroll over bilen selv om det oppstår et plutselig trykkfall i ett av dekkene. Med RTF -dekk kan du kjøre bilen i omtrent 80 km med en maksimal hastighet på 80 km/t.

en viss avstand med en begrenset hastighet.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg får en punktering?

Av sikkerhetshensyn og for å unngå ytterligere skade på dekk, hjul eller bil, bør du sjekke dekket så snart som mulig. Kjør til siden, bytt dekk med reservehjul og dra til nærmeste First Stop -verksted.

Hvor mange ganger kan du reparere et dekk?

Før du får et dekk reparert, bør du sjekke i brukerhåndboken for kjøretøyet at det ikke er begrensninger på slike reparasjoner.

Hvorvidt et dekk kan repareres eller ikke, avhenger av typen og plasseringen av punkteringen. Av sikkerhetshensyn kan det kun repareres punkteringer på dekkets slitasjeoverflate - aldri punkteringer på sideveggen.

La alltid dekkene reparere av spesialister. First Stop -spesialistene er ekte fagfolk. Alle reparasjoner utføres i henhold til strenge sikkerhetsretningslinjer.

Kan alle punkteringer repareres?

Nei, ikke alle punkteringer kan repareres. Derfor er det så viktig å få sjekket dekket av en spesialist. Hvis punkteringen er på mønsteroverflaten, kan den vanligvis repareres. Hvis punkteringen er på dekkets skulder eller sidevegg, er det imidlertid stor risiko for at dekket ikke kan repareres.