Hjulskift

Er det på tide å bytte til sommerdekk eller vinterdekk? Er du lei av å gjøre jobben selv?

Hos oss i First Stop, får du profesjonell hjelp til å bytte mellom sommerdekk og vinterdekk. Vi kan også hjelpe deg med montering av nye dekk på felger, som inkluderer demontering, montering, ventilbytte og dekkbalansering, for garantert sikkerhet og komfort. Vi sjekker at du har riktig mønsterdybde og lufttrykk, og at dekkene ikke er skjeve og at eventuelle pigger er i god stand. Vi sørger for at boltene er riktig strammet slik at du kan kjøre på veien og føle deg trygg etter dekkskift hos oss.

Slik fungerer dekkskiftet

Låsbolter

Når du kommer til oss for dekkskift, registrerer du deg i vårt kundemottak. Der kan du gjerne vente tilendringen er gjennomført eller komme tilbake senere på dagen. Det eneste du trenger å huske på når det er tid for dekkskifte er at du tar med deg din eventuelle nøkkel til låsebolten på felgene. Av sikkerhetsgrunner har de fleste felger forskjellige nøkler til låseboltene og vi har dessverre ikke mulighet til å løsne boltene dersom du ikke har din spesifikke låseboltnøkkel.

Vask

Når vi fjerner hjulene blir kontaktflatene mellom hjulet og bilen renset for skitt og rust. Er hjulene dine veldig skitne, kan du velge å få hjulene vasket i forbindelse med dekkskiftet.

Evnt. nye dekk

Er dekkene skjeve eller har for dårlig mønsterdybde, vil vi fortelle deg dette og anbefale nye dekk. Vi har mange forskjellige dekk på lager, men det kan også være slik at dekkene må bestilles. Skal du bytte fra gamle til nye dekk, må de gamle dekkene fjernes fra felgen og deretter monteres nye dekk.

Balansering

Tid for dekkbalansering. På innsiden av felgene dine er det vekter som sørger for at dekket er riktig balansert, og over tid kan disse løsne. Hvis de løsner, blir dekket ubalansert, noe som kan føre til vibrasjoner og unormal slitasje. Ubalanse i dekkene påvirker styringen, og sliter på både fjæringen og gummien i dekket. Ubalanserte dekk er også en sikkerhetsrisiko og man bør alltid sjekke balansen på dekkene når de byttes. 

Montering

Det balanserte hjulet monteres deretter på bilen din. Dekk med størst mønsterdybde plasseres bak og hjulboltene strammes med riktig moment. Etter ca 100 km må boltene etterstrammes og har du ikke mulighet til det selv er du velkommen tilbake til oss.

Til slutt skal lufttrykket kontrolleres og så kan du kjøre av gårde på trygge dekk.

Montering

Vi fikser dekkskiftet

Når du kommer til oss for dekkskifte kan du slappe av og ta en kopp kaffe i vår kunderesepsjon mens du venter. Har du ikke allerede sjekket inn hjulene dine på et dekkhotell hos oss, snakk med oss i kunderesepsjonen så hjelper vi deg. Da kan du være sikker på at hjulene dine er i best stand til neste dekkskifte.

Besøk din nærmeste First Stop Shop for profesjonelle råd, klikk på lenken nedenfor:

Finn butikken din