Bildekk

First Stop tilbyr et bredt spekter bildekk, sport, touring, miljøvennlig og SUV. Vi har dekk til alle typer bil, liten eller stor. Uansett kjørestil, First Stop har dekk som passer til ditt behov.

Gode dekk er garantien for en trygg og komfortabel reise. Et dekk av dårlig kvalitet reduserer kjøretøyets ytelse ved å øke bremselengden og risikoen for skrens. I tillegg øker uriktig trykk eller slitte dekk drivstofforbruket, CO2-utslippene og reduserer betydelig sikkerheten til passasjerene.

Dekkene er de eneste kontaktpunktene mellom kjøretøyet og veien. Det er derfor viktig at dekkene dine alltid er i perfekt stand. Gå til nærmeste First Stop-senter og våre medarbeiderne/spesialister vil gi deg beste råd angående dine dekk.

Kort fortalt*:

På sommerdekk er kravet minst 1,6 millimeter, men vi anbefaler minimum 3 millimeter.

På vinterdekk er kravet 3 millimeter, men vi anbefaler minimum 4 millimeter.

Verken piggdekk eller vinterdekk er påbudt i Norge. Men du må ha dekk som er tilpasset føret du kjører på.

*kravene til mønsterdybde på dekk til biler under 3500 kilo.

Ha to sett med dekk

Forskriften om bruk av kjøretøy sier at «kjøretøy må ikke brukes uten at det er sikret tilstrekkelig veigrep i forhold til føret, om nødvendig ved bruk av vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende».

Du bør derfor ha to sett med dekk til bilen din; ett sett med sommerdekk og ett sett med vinterdekk. Hovedgrunnen er at sommerdekk ikke er egnet for vinterføre som snø og is, mens vinterdekkenes egenskaper ikke er egnet for sommerføre.

Piggdekk og kjettinger kan du som bor i Sør-Norge bruke fra 1. november til første mandag etter andre påskedag, mens i Nordland, Troms og Finnmark er det fra 16. oktober til 1. mai du kan du kjøre med piggdekk. Dette ansees som vinterperioden.

Bridgestone Mark Logos Color Bridgestonemark Color

Bridgestone

Bridgestone er verdens største dekkprodusent med en omsetning på ca. 100 milliarder kroner årlig.

Se Bridgestone dekk

Besøk din nærmeste First Stop Shop for profesjonelle råd, klikk på lenken nedenfor:

Finn butikken din