Hvorfor RFT -dekk?

Punktering skjer ofte på feil sted og til feil tid. Hvis du har RFT -dekk, kan du stoppe bilen trygt mens du beholder kontrollen, og deretter kjøre til et sted hvor du kan bytte dekk.

Hva er RFT -dekk?

RFT -dekk er et punkteringsfri dekk som lar deg beholde kontrollen over bilen selv etter at det har oppstått en punktering. På denne måten kan du fortsette å kjøre bilen på en kortere distanse med redusert hastighet. RFT -dekk kan bære vekten på bilen takket være deres betydelig forsterkede sidevegger.

Hvorfor RFT -dekk?

Hvis du har fått en punktering, lar RTF -dekkets forsterkede sidevegg deg fortsette å kjøre i omtrent 80 kilometer med en maksimal hastighet på 80 km / t.

Hva er de viktigste fordelene med RFT -dekk?

1. Sikkerhet

Du kan fortsatt kjøre bilen selv etter at du har fått en punktering.

Du trenger ikke skifte dekk på en trafikkert vei eller et annet upraktisk sted.

Punkteringer med vanlige dekk, spesielt hvis de oppstår i høye hastigheter, kan være svært farlige da det er lett å miste kontrollen over bilen. På RFT -dekk er sideveggen forsterket, noe som betyr at du ikke mister kontrollen over styringen.

2. Komfort

Du trenger ikke bytte dekk umiddelbart, men du kan fortsette å kjøre forsiktig mens du beholder komforten i ytterligere 80 kilometer med en hastighet på omtrent 80 km / t.

Du har mer tilgjengelig lasterom fordi du ikke trenger å ha reservehjul i bagasjerommet.

3. Økonomi

Du trenger ikke å kjøre rundt med reservehjul. Dette betyr at du sparer energi, plass og vekt. Det betyr også at du sparer på råvarer, noe som er gunstig for miljøet.

Kan alle biler utstyres med RFT -dekk?

Dekkprodusenter anbefaler på det sterkeste at RFT -dekk bare monteres på biler som har vært utstyrt med RFT -dekk fra begynnelsen (enten som standard eller som tilleggsutstyr). Kjøretøy utstyrt med RFT -dekk (standard eller valgfritt) må alltid være utstyrt med et dekktrykkovervåkingssystem (TPMS). Så snart trykket synker i et av dekkene, vil du motta en advarsel via systemet. Det betyr at du må kjøre saktere, ikke over 80 km / t. Du får all nødvendig informasjon fra din First Stop -spesialist.

Må RFT -dekk sjekkes?

Ja, du må sjekke dem regelmessig for å se om det er tegn på punktering, slitasje eller skade, akkurat som med andre dekk. Husk å sjekke lufttrykket en gang i måneden, da overvåkningssystemet for dekktrykk ikke reagerer på den langsomme lekkasjen som oppstår ganske naturlig over tid. Systemet for overvåkning av dekktrykk er et advarselssystem, men det betyr ikke at du automatisk har garantert riktig dekktrykk.